Over mij

Mijn naam is Friso van der Meulen. Ik heb zelf ADHD en ik heb 2 zonen met ADD. Ik was 52 jaar toen de diagnose ADHD bij mij werd gesteld. Ik ging op advies van PsyQ Ritalin gebruiken, wat me in eerste instantie heel veel rust en overzicht bracht. Na enkele jaren ging het helaas steeds minder goed werken en ik kreeg allerlei bijverschijnselen. Ik ging volledig de mist in en heb een periode van totale uitputting en instorting beleefd.
IMG_8182Een vriend van mij raadde me aan eens LTO3 te gaan proberen. Vanaf dat moment knapte ik in een onwaarschijnlijk snel tempo op en binnen enkele weken kon ik weer normaal functioneren. Sindsdien ben ik een zeer enthousiaste, gelukkige gebruiker van LTO3! Het brengt me een enorme rust in mijn hoofd, overzicht, ontspanning en het geeft me een beter concentratievermogen. Ook voel ik me er vrolijker, relaxter door. Het helpt me om bij mezelf te komen en in contact te komen met de krachten en talenten die er aan mijn ADHD ten grondslag liggen en die in te zetten als bron van kracht, energie, creativiteit.

Als ik zo om me heen kijk en zie hoeveel kinderen al vroeg een etiket zoals ADHD krijgen opgeplakt en met welk gemak er chemische medicatie wordt voorgeschreven aan zowel kinderen als volwassenen, dan slaat me de schrik om het hart! Hoewel deze middelen soms (tijdelijk) uitkomst kunnen bieden, wordt ook steeds meer duidelijk hoe giftig ze zijn en welke vervelende korte- en lange termijn effecten kunnen optreden.
Naar mijn idee schreeuwt de wereld om LTO3! Daarom wil ik me er volledig voor inzetten om zoveel mogelijk mensen uitgebreid hierover te informeren en zo in ieder geval de mogelijkheid te bieden het uit te proberen.

Daarbij geloof ik heel diep van binnen dat kinderen en volwassenen met AD(H)D en aanverwante gaven een bijzondere rol vervullen in de hedendaagse samenleving, die dringend aan vernieuwing toe is. Zij zijn  het die over de gaven en talenten beschikken die de wereld nodig heeft. Zij zijn het die ‘outside the box’ kunnen denken, zij zijn het die tot originele, creatieve oplossingen komen, zij zijn het die beschikken over grote energie, inlevingsvermogen, sensitiviteit.

Garret Loporto onderschrijft deze zienswijze. Volgens hem leven we nu in een zelfde soort tijdperk als vlak voor de verlichting, de renaissance. Er was veel chaos en onrust in de samenleving en er stonden vele AD(H)D’ers op zoals Leonardo Da Vinci, Michelangelo etc. Zij zetten een verandring in gang die nog steeds doorwerkt in onze huidige wereld. Volgens Loporto gaat er nu een vergelijkbare doorbraak plaatsvinden als zo’n 500 jaar geleden. De AD(H)D’ers zijn de ‘Da Vinci’s’ van deze tijd die voor dezelfde revolutionaire verandering gaan zorgen.

Ik verdiep me nu al enkele jaren in hoe wij als AD(H)D’ers onze zogenaamde aandoening kunnen gebruiken als talent, als gave, als kracht, zodat we kunnen worden wie we werkelijk zijn en onze unieke bijdrage aan de wereld kunnen leveren.
Deze website is bedoeld om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen hiermee te helpen.

 

//]]>